Jalkojen hyvinvointi on tärkeä osa hyvinvointia ♡

Ihminen ottaa päivässä keskimäärin 8000-15000 askelta. Jalkateriin kohdistuu päivittäin kävelyn aiheuttama voimakas kuormitus. Tämän vuoksi on tärkeää huolehtia siitä että jalkamme jaksavat kuljettaa meitä läpi elämän. Jalkojen terveydellä on merkittävä osa ihmisen yleisen toimintakyvyn kannalta.

Jaloissa ilmeneviin ongelmiin tulisi kiinnittää huomiota mahdollisimman aikaisessa vaiheessa tai ennaltaehkäisevästi. Hyvillä omahoitotottumuksilla on keskeinen rooli jalkojen hyvinvoinnin säilyttämisessä. Tähän sisältyy hyvän hygienian ylläpito, jalkaterien voimistelu ja oikeanlaisten kenkien valinta. Kovettumien ja halkeamien ehkäisemiseksi on tärkeää muistaa jalkojen säännöllinen rasvaus.

Aika-ajoin on syytä kääntyä ammattilaisten puoleen. Näin voidaan tarkastaa jalkojen kunto ja hoitaa mahdolliset ongelmat, kuten kovettumat, känsät ja paksuuntuneet tai sisäänkasvavat kynnet. Se kuinka usein jalkahoidossa tulisi käydä on hyvin yksilöllistä. Toisille riittää kausittain tehtävä ”huolto”, kun taas joissain tapauksissa on syytä hoidattaa jalat kuukausittain kuten kivuliaat känsät ja jalkapohjat joihin muodostuu paljon kovettumaa lyhyessä ajassa. Myös diabeetikot ovat erityisen tärkeässä asemassa jalkojenhoidon suhteen.

Harmoniassa hoidamme jalkasi ammattitaidolla, ammattimaisia välineitä käyttäen ja hyvää hygieniaa ja aseptiikkaa noudattaen. Otamme huomioon kunkin asiakkaan yksilölliset tarpeet ja vaivat.

Teksti: Tuuli Uuranen, Jalkaterapeutti

Kuva: Tuuli Uuranen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s